I Skövde

Hej!

Nu var det några dagar sedan jag skrev här i bloggen och det är pågrund av att det har varit så mycket med flytten.

I lördags packade jag och mamma bilen full med möbler, saker och kläder och åkte ner til lägenheten i Skövde. Väl framme lastade vi in allting i lägenheten och bärjade med att sätta ihop skrivbordet, soffbordet och tv-bordet innan vi åkte iväg och storhandlade mat. Och när vi kom hem igen fortsatte vi att ordna med lite saker och lagade sedan en sen middag.

På söndagen åkte vi och handlade lite med nödvändigheter och tog en lunch i något köpcetrum. Sedan på eftermiddagen åkte mamma hem och jag blev kvar själv här. Det kändes väldigt ensamt och det gör det fortfarande, men lite bättre känns det nu i alla fall.

Igår började skolan. Det var bara en introduktion och informarande om programmet och alla kurser som vi kommer läsa. Sedan fick vi gå på en rundvandring i stan och se vart allting ligger och så blev det även en kort rundvandring på skolan. Det var mycket information att ta in på en dag, men överlag så kändes allt bra.
På kvällen var det fest. Första gången jag festat på en måndag. Tur att jag bara hade en introduktionslektion idag.

Japp, idag var det bara en timmes lektion och det var en introduktion, fast även lite lektion. Men nu är jag ledig resten av dagen. Ska göra en uppgift jag har fått bara och senare på ftermiddagen kanske det blir skattjakt på skolan.

Nu ska jag ta det lungt och kolla på en film eller serie innan jag börjar laga mat.

Studentlivet börjar

Yes! Nu har man beställt skolböcker för 1600 kr. Känns ju finfint i plånboken... Tur att jag fick lön idag då, eller jag är inte ens säker på att jag fick min lön idag, tror att jag ska få den nästa månad. Ska kolla upp det där imorgon.

Något som däremot känns lite bättre än en tommare plånbok är träningsvärken jag har. Fast skönt är det inte, men det känns bra. Det var så skönt att äntligen få träna igen, och så blev det bara en gång :( Vet inte vad jag ska göra utan gymnastiken. Kanske ska söka in till någon grupp i Skövde?

Idag blev det en tidig morgon (för mig). Åkte ner på stan till 10.45 och träffade en kompis. När jag kom hem fortsatte jag att leta skolböcker (Ja, jag blev klar med det för en liten stund sedan. Tar himla lång tid att leta upp alla böcker och sen hítta eventuellt begagnade böcker och i rätt stad.) och senare på eftermiddagen åkte jag och pappa och storhandlade saker till lägenheten, var mest ett startkit av nödvändigheter som jag får fylla på sen.

Nej nu ska jag snart sova. Imorgon blir det lunch på stan med M och S vid 11.


Sista träningen

Igår var det sista träningen för mig och jag kan bara säga att jag njöt av den fullt ut. Det blev många volter, grupperadde, sträckta och sträckta med halv och sedan många spagathandvolter. Jag kommer sakna det och jag kommer sakna alla i laget! ♥


Packning och storstädning

Idag börjar jag packa ner allting som jag ska ta med mig till Skövde. Det börjar se lite tomt ut i rummet... Men det är skönt att få ut allting också så att jag kan städa ordentligt. Har tagit en liten paus med tevetittande men nu ska jag fortsätta, jag kommer på och ser fler saker hela tiden som jag ska packa ner. Måste äta lite lunch snart också, börjar bli hungrig.

Ikväll är det dags för säsongens första och min sista träning. Sadface! :(


Dagens



Nya linnet jag köpte för någon vecka sedan


Trip till Skövde

Nu är jag hemma igen. Åkte som sagt till Skövde idag för att titta på lägenheten och den var jättefin! Lagom storlek och allt. Nu var den lite tom i och för sig men det kommer nog se jättesnyggt ut när jag är klar med den ;)
Nu ska jag fortsätta skriva på listan över saker som jag ska ha med mig och börja på listan över saker som måste köpas. Kanske att jag åker och köper allting imorgon då, vi får se..

Nej, nu måste jag nog sova lite. Gick upp klockan 7.00 imorse och man blir inte direkt pigg av att åka bil i 5 timmar. Ska äta lite mackor först innan jag somnar framför teve ;)


4 dagar kvar

...tills jag flyttar! Igår började jag skriva listor på saker som jag ska ha med mig och saker som måste köpas köpa. Jag är långt ifrån klar, men jag kanske kan fortsätta imorgon i bilen på vägen till och från Skövde. Jag ska nämligen åka och titta på lägenheten imorgon :D Drar iväg med pappa på morgonen och sen har jag ingen aning om när vi kommer hem igen.

Idag har jag börjat lägga fram lite saker som jag ska ha med mig. Har även börjat kolla upp vart jag kan köpa böcker till skolan billigast, herregud det är INTE billigt inte! Dessutom ska man ha flera böcker i vissa ämnen, undra om man ens kommer läsa alla sidor i böckerna? Det borde finnas att man bara kan låna dem. Men jag hittar ganska många begagnade böcker så lite billigare blir det i alla fall ;)

Nu ska jag strax sova. Jag var påväg att somna för en timme sedan, förstår inte hur jag kan vara så trött.


Gokväll!

Idag var jag uppe med tuppen. Vaknade vid 7.00 och kunde verkligen inte somna om. Men jag låg kvar i sängen och tog fram datorn och började kolla upp massa saker om skolan.

På eftermiddagen åkte vi iväg på dop och det var en himla tur med vädret, strålande solsken hela dagen!


Så här såg jag ut idag
Klänning från Italien, armband: studentpresent från syrran och halsbandet är mammas




Kräftfiske

Igår åkte pappa och jag som sagt och fiskade kräftor. Vi blev inte kvar lika länge som förra året för det regnade ganska mycket, eller rättare sagt hela tiden. Det blev lite blött och kallt ibland men det gjorde inte så mycket, det var bara härligt att få komma ut i naturen!


Förra årets kräftor




I got it!

Jag fick lägenheten! Happy face! Glad tjej! ÖVERLYCKLIG TJEJ!


Sista jobbdagen

Tra dagar har gått och jag har jobbat på som vanligt och fortsatt leta bostad.

Imorgon är det sista dagen på jobbet, lite ledsamt faktiskt. Det har varit tre superbra veckor på ett jätteroligt jobb. Sista matlådan och framförallt sista tidiga morgonen!

Jag vet inte om jag hinner blogga imorgon. Jag och pappa ska nämligen åka och fiska kräftor på kvällen och kommer hem på natten, så jag får skriva om det på lördag :)

Nu är det dags för sängen!


Måndag och en ny vecka

Så var denna vecka igång och dagen började med en härlig cykeltur till jobbet 06.30, men det var inte lika härligt att cykla hem i regnet. Tur att jag hade regnjacka i alla fall.

Idag har jag även fortsatt leta boende som en galning. Hoppas på att få ett svar från ett ställe imorgon, skulle bli väldigt glad då :) Det bärjar närma sig skolstart..

Nu ska jag fortsätta titta på Real Housewives of Beverly Hills innan det är sovdags. Upp 05.40 imorgon igen ;)


Torsdags shopping

I torsdags efter jobbet bestämde jag mig för att leta efter ett par nya skor då mina Björn Borg tyvärr hade gjort sitt, hål rakt igenom hälen, missfärgade och bara allmänt fula och förstörda... Men jag fick inte med mig några skor hem, i stället blev del bara kläder. Fick med mig en behå, ett linne, en t-shirt och ett par skjorts från H&M och ett par jeans från lindex. Men totalt gjorde jag själv bara av med 75 kr då jag bara använde presentkort på H&M och jeansen var på rea och kostade 75 kr. En väldigt prisvärd shoppingrunda alltså ;)

Ikväll ska jag ha på mig antingen skjortsen eller jeasen, som jag köpte, beroende på väder. Hoppas på att det blir varmt så att jag får använda de gröna skjortsen då jag har letat länge efter dem!


Klockan är 12.30

och jag har redan hunnit vara i Barbarby med mamma och handlat på tre olika affärer. Först blev det ett besök på IKEA sedan åkte vi till Jysk och så Plantagen. Nu ska jag ta det lugnt resten av förmiddagen och senare på eftermiddagen ska jag börja göra mig i ordning för kvällen. Tar bilen tillbaka till Västerås då för att fira mina kära vän :D Kommer bli en toppenkväll även denna lördag!


Trött och regnig dag

Idag var det ännu en dag på jobbet. Regnigt var det och då blev man lite tröttare än vanligt men det gick bra ändå. När jag kom hem slocknade jag ganska direkt och sov i någon (två?) timmar. Hoppas att det blir lite mer solsken imorgon och inget regn så att man kan ta cykeln.

Nu ska jag sova igen och det kommer nog bli en god natts sömn, har inte varit såhär trött på länge (förutom i fredags.. :p). Så...

Godnatt!


What to do, what to do...

Idag fick jag reda på att jag kommit in på högskolan i Skövde, Ekonomprogrammet - inriktning affärsjuridik. Vet dock inte om jag ska börja men jag är riktigt sugen ändå. Det skulle vara kul att flytta och få börja plugga, men jag ska tänka på det ett tag och kolla upp mer om skolan och boende mm. Jag vill vara helt säker innan jag tar mitt pick och pack och börjar en treårig utbildning. Fast å andra sidan kanske man ska ta chans och se hur det blir :)

Jag ska sova på saken. Godnatt!


Party party

Hittills har det varit lite av en slödag. Vaknade 07.30 imorse och kunde inte somna om, kanske för att jag gick och la mig hyffsat tidigt igår. Sedan har jag kollat på tv, plockat hallon och smultron i trädgården, tagit en dusch och nu ska jag få i mig lite lunch innan moster kommer hit. Sedan någon gång på eftermiddagen åker ja hem till pappa för att göra mig i ordning innan jag drar iväg på fest för att fira.

Hoppas på en härlig och rolig kväll vilket jag kan garantera att det blir.


Första arbetsveckan avklarad

Första arbetsveckan är över och jag är trött. Det blir tidiga morgonar då jag börjar klockan 07.00 men ändå inte så sena eftermiddagar så jag slutar 15.30. Det blir tidiga kvällar för annars skulle jag aldrig orka ta mig upp på morgonen. Det är ganska tungt arbete, men det är kul. Vi får jobba ute i det fina vädret men även vara inne och pyssla med olika saker.

Nu är det två veckor kvar och det kommer nog gå väldigt fort, det kändes som att denna vecka var över innan den ens hann börjat. Men jag hann med årets andra dopp. En dag efter jobbet hämtade ja syrran på hennes jobb och så åkte vi till gropen för ett kvällsdopp. Det var jätteskönt (när att jag till slut kom i efter lite velande på kanten och med bara fötterna i ett tag) så vi kommer nog åka dit fler gånger nästa vecka :)


RSS 2.0