Att hitta rätt utbildning


Idag har vi haft städdag här hemma. Vi väntar nämligen på gäster som kommer alldeles strax. Senare ikväll ska jag åka och hämta bästis också så att hon kommer hit och då får jag äntligen ge min present till henne.

Just nu håller jag på att säka in till olika högskolor. Jag vill nämligen inte gå den kursen som jag kom in på, så jag ska göra några senanmälningar och hoppas på att jag kommer in på någon av dem. Jag har ändrat spår helt nu också, från konsthistoria till ekonomi. Känns som att man kan få ett bra jobb efter den utbildningen. Men nu måste jag rangordna alla utbildnigar jag valt och det är inte det lättaste.


Onsdagsfika på stan & Fredagstrip till Leksand

I onsdags blev det en lugn dag hemma på dagen. Jag satt och pysslade i köket med lite scrapbooking och det var riktigt kul. Ska fortsätte med det när jag kommer hem från jobbet under veckan som kommer, om jag inte har någonting annat att göra. Senare på eftermiddagen/kvällen åkte jag ner på stan och träffade S och M för en lång fika. Var ett tag sedan vi såg alla tre så det var mycket att prata om :)

Idag, fredag, åkte vi upp och hälsade på syrran i Leksand. Vi åkte direkt efter frukosten och kom fram vid två-tiden efter ett lunchstopp på donken, såklart ;) Blev lite fika och en promenad runt karteret innan vi åkte hem :) Jag hoppas att jag kan åka upp någon helg snart igen medan det fortfarande är sommar och fint väder.


Bio

I tisdags (datan hakade upp sig så det gick inte att publicera detta i tisdags ): ) hämtade jag syrran på stan på eftermiddagen och så åkte vi och handlade lite. Sedan åkte vi tillbaka till stan (vi var inte så långt därifrån) och gick till Gina Tricot där vi byte kläder som vi köpte igår. Jag bytte det blå linnet mot en svart spetsbody, insåg att jag kanske inte behövde det där linnet och så ville jag så gärna ha den där bodyn, så så blev det. Sedan gick vi och köpte biljetter till filmen Bridesmaides som vi tittade på en timme senare. Det var den roligaste filmen jag sett på länge! Tror aldrig att aldrig jag sett en film på bio där alla har skrattat så mycket, sedan var den lång också vilket var bra så det hände mycket saker.


Pyssel imorgon!

För några dagar sedan kom korten som jag beställde för nästan en vecka sedan och idag fick jag äntligen se dem :D Så imorgon ska jag börja pyssla med det, jag kommer bli en mästare på scrapbooking ;) Det kommer nog ta ett långt tag innan jag är klar men jag har i alla fall en vecka på mig innan jag börjar jobba.

Nu ska jag kolla på en serie innan jag ska sova. Och så ska jag längta lite mer efter Italien (om det är möjligt?!)efter att ha sett en bild därifrån... Nu har jag slutat tänka på det hela tiden i alla fall, kanske för att tiden då vi brukar vara där är över. I en månad har jag känt lukter, sett bilder och hört ljud som påminner mig om det underbara landet...

Men nu får jag ta och stänga ner datorn så att jag somnar i skaplig tid och orkar gå upp imorgon.

Godnatt!


Stan med syster

Tog bilen till min fina hemstad på eftermiddagen idag och mötte syrran på stan där det blev en runda med schopping. Det var ett tag sedan vi gjorde någonting tillsammans så det var jättekul :D Innan vi åkte hem satte vi oss på Bellman och tog en dricka och beställde in en pommes frites tallrik, gott!

Jag älskar linnen så det var ingen överraskning att jag fick med mig det hem, ;) Det är nog det skönaste plagget som finns. Jag älskar att ha jeans/skjorts och ett lätt linne över, skönt och sommarfint. (Får dock se om jag behåller båda..) Det blev även en liten topp/behå.




Sommar sommar och sol

Idag har det varit en seg dag. Men det blev en tur till centrum med mamma där vi handlade mat och lördagsgodis. Så har jag även varit ute en del i det fina vädret men mest bara suttit stilla då förutom när jag stått på händer vilket inte gick så jättebra. Jag måste börja träna snart! Jag har vart utan gympan FÖR länge nu då jag inte kunde träna i slutet av terminen på grund av min rygg :(  Men vi får väl se om det blir någon mer gymnastik nu till hösten, vet fortfarande inte vart jag ska ta vägen...

Efter middagen tog mamma och jag en promenad runt kvarteret också innan det blev mys i soffan med en film.

Nu ska jag sova och så får vi se vad morgondagen (dagen) har att bjuda på.

Godnatt.


Dagarna går...

Det är väl ungefär vad man kan säga just nu. Dagarna går och jag vet fortfarande inte vad jag ska göra till hösten. Jag kom in på Lunds universitet och nu är frågan om jag ska börja där. Just nu lutar det mot att börja plugga men jag är samtidigt inte helt säker på utbildningen, känner mig lost...

Men om vi slutar tänka på det för ett ögonblick (även om jag tänker på det hela tiden) och så berättar jag vad som hände idag (igår?) i stället. Mamma och jag åkta till Ulriksdals slottsträdgård och så gick vi till Ulriksdals slott, det var jättefint och mysigt där. 
Idag var för övrigt första gången jag badade utomhus i år! Sent ute? JA! Men bättre sent än aldrig ;) Badade i poolen och det var jätteskönt. Det var väldigt varmt idag så jag bestämde mig för att jag äntligen skulle bada, även om jag bara satt och doppade fötterna i cirka 10 minuter innan jag hoppade i. Jag kan vara en riktig badkruka ibland...
Avslutade kvällen med en film som var sådär, lite komplicerad ibland men annars hyffsat bra.

Nu ska jag somna till åskan och regnet. Godnatt.


Stockholm med mamma

I fredags åkte jag och mamma till Stockholm. Vi började inne på NK för att kolla på lite Harry Potter saker. Dem hade Potters, Nevilles och Malfoys skoluniformer från Fenixorden, en av Ginnys vanliga klädnader och en av Nevilles vanliga klädnader. Så fann även boken som elevena får i magi mot svartkonst av professor Umbridge och tidningen med Sirius Black på från Fången från Azkaban, dock så rörde den sig inte ;)
Jag trodde att det skulle vara mer att se och kanske lite större, men jaja. Det var kul att se i alla fall.

Efter det tog vi spårvagnen ut till djurgården och Prins Eugens Waldemarsudde för att titta på Lars Wallins utställning. Låt mig bara säga: Aaaaaaahhhh! Det var fantastiskt. Den ena vackra klänningen efter den andra.
Det var kul att man kunde läsa om varje klänning, när den skapades, till vem, till vilket sammanhang och vilka som har burit den. Jag blev kär i Linda Pritchars klänning som hon hade i melodifestivalen i år, den var ännu vackrare i verkligheten.
Tyvärr fick man inte ta några kort där inne men jag har i alla fall vart där och sett det.

Nya viloställen

Verkar som att vi har fått en ny bebis i huset




För några dagar sedan hittade jag han här. Nödig?




Gårdagen

Innan bio igår var jag ensam ett tag på stan och passade då på att kolla runt lite på stan. Blev bara två affärer men jag hittade ändå lite grann. Var in på Indiska där det var rea och hittade små söta askar som jag kan ha mina örhängen i. Sedan letade jag efter en present och jag tror att jag hittade en perfekt. Nu ska jag bara fixa och trixa lite så att jag får den klar ;)

Nu ska jag snart åka hem till mamma och imorgon ska vi åka till Stockholm och titta på två olika utställningar, jag längtar!


Kommer sakna dig

Kom hem för en lite stund sen efter att ha varit på bio med syster. Vi såg Harry Potter (såklart!) som hade premiär idag.

BÄSTA FILMEN JAG SETT! Det var nog den bästa filmen i serien måste jag säga. En bra anledning till det är att jag älskar handlingen. Det är nu men får reda på allting, det är nu det är allvar, det är nu det tar slut! Jag var tvungen att fällde en tår i slutet och det är jag stolt över.

Jag kommer saka dig Harry Potter. Tack J.K Rowling för en fantastiska resa.




Bebisar

Nu har lillsyrran börjat gnälla som en gammal kärring, alltid är det någonting som är fel.
Känns som att jag bara sitter och skrattar åt henne hela tiden, antingen ser hon rolig ut eller så låter hon roligt. Nyss när hon åt stannade hon plötsligt upp för att göra ett långt och konstigt ljud, tillslut kunde jag inte hålla mig längra och bröt ut i skratt. Då blev hon tyst och tittade förundrande på mig som om det var jag som hade gjort någonting konstigt.  

Slutsats: Bebisar är konstiga, men underhållande. Och söta såklart.


Gårdagen



Bild från igår när vi var ute


En dag i solen

Idag blev det en tidig morgon. Åkte med mamma och syster in till staden för tisigt för mig som har, kan man kalla det lov? Eller bara är arbetslös?... Iaf, jag skulle haft sovmorgon, som jag ska ha haft och ska ha hela juli ;) Tyvärr får jag inte sovmorgon imorgon heller då jag är så snäll att jag går upp och skjutsar min kära syster till jobbet då hon har jobbiga väskor med sig...

I alla fall, när jag kom fram blev det att krypa ner i sängen igen och kolla på lite True blood och Days of our lives. Sedan blev det lunch ute i solen, där jag stannade kvar tills det blev dags att åka ner på stan och kolla på bio. Vi såg Bad teacher, och den va väldigt rolig, lite mysko-rolig, typ..
När jag kom hem blev med mys framför Harry Potter, eller "inspelningen av sista Harry Potter filmen" eller vad det nu var. Bra var det iaf, såklart!

Nu ska jag kolla på lite True Blood innan jag ska sova.

Godnatt! Och STORT GRATTIS till min bästa vän som fyller 19 år idag! :D ♥


Back on track

Nämen se där, nu var jag tillbaka efter mer än en vecka.

Idag åt jag den godaste frukosten på länge. Igår var jag nämligen och köpte jordnötssmör för jag har varit sugen på det i några dagar nu, så det blev mackor med jordnötssmör och fil med smultron i som jag plockade igår. Gott!

Idag blir det en slappdag. Just nu håller jag på och letar lite arbeten och så ska jag skicka in en eller flera ansökningar. Sedan ska jag hämta syrran på jobbet och så ska vi åka hem till mamma där vi ska laga pannkakor och äta jordgubbar till efterrätt ;)


RSS 2.0