28 November 2010

Godmorgon!

Idag känner jag mig hyffsat pigg och efter frukosten ska jag börja plugga lite samhäll direkt. Jag har redan lagt fram böckerna och tagit fram dokumenten som jag ska använda mig av. Det blir alltså en pluggdag idag, jag ska inte bara ligga i sängen och kolla på tv och film som jag råkade göra igår. Men det är så tråkigt att plugga! Varför ska man behöva göra det? Kanske för att jag har valt det själv genom att gå på gymnasiet, men ändå. Ibland behöver man i alla fall en slapp dag där man inte gör någonting. Jag uppnådde i alla fall någonting igår, jag betade av två filmer på min filmer-jag-vill-se-lista. Och så började jag tänka lite på vad jag ska arbeta om på mitt filosofiarbete.

Nej, nu blir det frukost!


Dramaten

I tisdags var jag på dramaten med skolan. Det var en härlig bussresa dit och sedan blev det en lite tur på stan i jakt på ett bra ställe att äta på. Det blev kebab. Sedan var vi självklart tvungna att köpa lite godis som vi kunde smaska på under teatern, det är ju samma sak som på bio. Kan tillägga att vi var väldigt duktiga med att inte prassla med påsarna.

Vi gick tillbaka till dramaten så vi var där kvart i fem fick då vi skulle få en rundtur där inne och vi började med att kolla i garderoben. Vi fick inte se hela men man såg ändå att den var STOR! Men just den korridoren vi gick i hängde det flera prinsessklänningar. Låt mig bara säga att jag blev kär och ville stanna kvar där resten av kvällen för att kolla på alla kläder. Jag har alltid velat se ett sådant ställe och nu fick jag änligen göra det, dock bara en liten stund men det var ändå en upplevelse. När vi skulle gå ut segade jag mig genom korridoren för att titta närmare på en vit klänning som hängde där. Glittrig på överdelen och en tor tyllkjol som bara skrek MADELEINE! Vet inte när jag skulle använda den men det känns som att man bara måste ha en sådan klänning i garderoben. Eller den skulle inte få hänga i garderoben, den skulle få sitta på en mannekäng docka och stå framma i mitt rum. Jag skulle vilja komma tillbaka dit och gå igenom hela garderoben, tänk vad man kan hitta där.

När vi kom ut från garderoben gick vi vidare och fick se stora scenen där pjäsen sedan skulle vara. Salen var jättefin med alla balkonger och dekorationer. Vi fick även gå bakom scenen och se all rekvisita som stod där och kläderna som hade lagts fram till skådespelarna.

Efter rundturen fick vi gå en runda till på stan men vi höll oss inne på en affär för att inte frysa ihjäl utomhus.

Klockan 19.00 började Stormen av William Shakespeare och vi satt på nionde raden från scenen. Först verkade den lite konstig, jag förstod inte riktigt vad den handlade om eftersom jag inte hade en aning om vad den skulle handla om. Men allting kom igång mer och mer och när Jonas Karlsson kom upp ur golvet som Caliban väcktes allting till liv på riktigt och fick mig att vilja se mer. Han var fantastisk i sitt skådespel. Jag har alltid tyckt att han är bra men att se honom spela en sådan annorlunda roll och göra det bra var underbart. Kroppsspråket, rösten, ja allting hörde ihop och gjorde karaktären så levande.

Först mot slutet förstod jag hela handlingen och jag förstår allting ännu bättre nu efter att ha läst vad den handlar om. Det går inte riktigt att sätta fingret på hur pjäsen var. Rolig, lite konstig, upplyftande med alla dansnummer, lite förvirrande med de som kom och gick och förflyttningarna mellan de olika platserna på den öde ön. Men helheten var (med det kanske tråkiga men ändå så perfekta ordet) bra!

Direkt efter pjäsens slut gick vi till bussen och började färden hemåt och kom hem någon gång efter halv tolv.

MADDE <3

Jag har ju gjort klart fönstermålningen som jag skulle sätta på min dator och det blev väldigt fint. Kanske inte någon da Vinci men ändå. Personligt blev det ;D




Sjukling

Blä, vaknade upp och var lika förkyld idag igen så det blir ingen skola. Har bara två lektioner men jag känner verkligen inte för att sitta där och snora. Lika bra att vara hemma då och bli frisk till imorgon i stället.

Snart börjar days of our lives också men det är nästan mer reklam under dem 50 minuterna än det är program så man kan börja göra lite läxor under tiden. Men efteråt ska jag ta tag i det ordentligt så jag får dem undanröjda.

Sen kan jag berätta lite om dramaten eftersom jag glömde det igår.


Förkyld!

Uush! Vaknade upp för en och en halv timme sen och förkylningen var inte borta, tvärtom den var värre... Snoret rinner och huvudet dunkar lite lätt, vilken tur att man är ledig från skolan idag då. Eller nej juste, inte ledig utan självstudier på annat håll... Yeah right! Men jag ska faktisk plugga lite idag, efter att jag ätit upp min frukost och kollar på Kenza & Tyra show.

Kan berätta senare om gårdagen också.

See ya!


Just another Monday

Varning för gnällande!

Jag vet inte vart jag ska ta vägen. Min näsa är täppt och rinner vilket ej är bra när jag ska till Stockholm imorgon. Dessutom lyckades jag stuka foten igår på träningen, men det blev bara en lätt även om det kändes som att den skulle gå av just då. På toppen av det är jag jättevarm och svettas fast elementet är iskallt, så jag öppnade fönstret precis för att se om det blir lite svalare. Kanske beror på den inkommande förkylningen, men jag ska besegra den! Jag lyckades förra gången, jag ska lyckas igen. Halsduk, mössa, vantar och dunjacka på imorgon, här ska vi inte frysa inte!

Som tur var hade jag halv studiedag idag så bara två lektioner. Efter det gick jag med mamma och provade balklänningen som ska sys om lite. Jag ska ha syrrans vackra klänning och den är ju lite lång så måste korta av den lite. Sen åkte jag hem och gjorde ingenting av det jag skulle göra... Samhällsboken ligger kvar på golvet tillsammans med svenskan... Men jag har förberett mig lite inför redovisningen imorgon i etik och livsfrågor. Jag hann ju inte göra den för två veckor sedan, vilket jag blev liiite irriterad på, men det var också skönt att jag fick mer tid på mig att förbereda mig och så fick jag veta att framträdandet inte behövde vara bara 5 minuter, vilket är bra för då slipper jag stressa igenom allting och så kan jag säga allt som jag vill säga.

Men nu måste jag göra klart det och skriva klart loggboken. Kanske ska stänga av internet så jag inte störs av massa annat... Smart!

Imorgon blir det ingen blogg för jag är som sagt i huvudstaden hela eftermiddagen och kvällen och kommer hem vid midnatt.

See ya!


Bowling

Nu har jag äntligen städat klart. Kändes som att jag skulle kunnat vara med i ung och bortskämd... Visste inte riktigt hur man gjorde men de blev väl bra. Passade även på att rensa lite i badrumsskåpen och sen städade jag mitt rum. Torkade av hyllan och alla saker, dammsög och rensade ur hela garderoben. Så nu känns det lite finare ut i rummet även om det ser lika stökigt ut... Kyros kom in precis efteråt också och rullade runt på mattan och hårade ner, suck...

Nu ska jag gära mig i ordning och äta lite sen drar jag iväg och träffas bästis för lite bowling :D Får se hur det går med fingret, men det känns lite bättre. Måste ju försöka vinna!


20e november 2010

En månad kvar till min födelsedag idag! om någon var intresserad..

Just nu är det så skönt att det är helg. Jag tog en riktit sovmorgon till halv 12 även fast jag somnade vid elva igår. Men jag vaknade vid 8 men ville inte gå upp då så jag somnade om. Sen har jar bara tagit det lungt och nästan ätit upp en hel bilpåse. Kollar på Run's house maraton på MTV men jag ska nog börja med mitt svenska tal nu eller städa lite. Måste dammsuga rummet och så ska jag städa toan... Det blir första gången, men man lär sig något nytt varje dag.

Såg precis att det redan börjar bli mörkt ute, det känns som att jag nyss gick upp och det är redan mörkt som om jag sak gå och lägga mig? Vintern är här och snön är tillbaka och jag hoppas den är kvar för den gör det ljusare och det är inte lika läskigt att gå hem från bussen på kvällarna ;)

Juste, jag tror jag stukat fingret, därför det gjorde ont och fortfarande gör ont. Jag har ingen aning om hur det gick till men jag är ju lite klantig så... Får se hur det går på bowlingen ikväll ;)


Kvällen med min man Harry

Jag är kär och har vart det i flera år nu. Min kärlek heter Harry. Men i sommar försvinner han från mig när sista delen kommer. Igår gick mitt hjärta halvt itu när jag såg filmen med syster. Vill inte att det ska ta slut men samtidigt vill jag ju se slutet, även om jag vet vad som kommer att hända...

Okej kärleksförklaringen är över och jag kan säga att filmen va jättebra!! Ska inte avslöja någonting för hade jag läst det hade jag blivit tokig. Men jag älskar att den blivit uppdelad i två filmer så att mycket mer kan komma med. Hade det bara blivit en film hade det ej blivit bra alls! Nu kommer det mörka fram mycket bättre och jag tycker man får en bättre helhetsbild. Jag tyckte att boken var väldigt lång och att det hände väldigt mycket saker och nu kommer nog fler saker med tror jag, fast jag märkte att en del saker var borttaget..

Sammanfattningsvis måste jag säga att filmen var grym och alla borde de sen! Det är kultur. En del av samtiden och kommer bli en del av historien.


Harry Potter

Nu skriver jag i superfart för jag har lite bråttom. Ska nämligen strax ner på stan igen och kolla på HARRY POTTER!! :D Äntligen!

Har redan knallat runt på stan ett tag idag och försökt reklama lite för vårt projektarbete, gick väl sådär och jag tror att mitt finger förfrusit lite, det gör väldigt ont i det just nu iaf. Måste kolla om jag hittar några tjocka tumvantar, var så dum att jag lämnade dom hemma idagoch tog tuna fingervantar i stället...

Men dåså. Trevlig kväll!!


Nationellt prov

Idag hade jag nationella prov i svenska b. Satt från 9.30 till 13.00 i en aula med konstant huvudvärk. Dussutom lyckades jag som alltid sätta mig mitt framför ett sort fönster som självklart skulle öppnas. Min rumpa frös! Jag lyckades även bara få i mig en dubbelmacka på hela tiden. Plus att jag blev väldigt kissnödig men jag gick på toa efter ett tag. Inspirationen var inte heller på topp. Jag kom inte på någonting att skriva. Efter två timmar tror jag att jag hade lyckats skriva knappt två sidor.
Men efter toabesöket hällde jag i mig lite mer festis och huvudvärken släppte och även spärren i huvudet. Jag lyckades pfå ihop några sidor, kom dock på en timme innan inlämningsdags att jag kanske hade tolkat hela uppgiften fel, men jag orkade inte ändra och kom fram till att jag hade gjort lite rätt ändå och lämnade in 30 m inuter innan sluttiden. Fin dag!

Men något positivt var ändå att jag gick och kollade efter balklänning och jag hittade en jättefin. Men det negativa är att jag nu inte kan bestämma mig för vilken jag ska ha...suck :/

Nu ska jag skriva ihop en liten planeringlista tills imorgon då jag ska på någon mässa i Stockholm och kolla runt bland olika högskolor och lyssna på olika seminarier. Har hittat några jag är intresserad av att lyssna på men det känns som att jag inte kommer hinna med allting. Men vi får se hur det blir, måste ju hinna äta också! Till skillnad från idag...

Kanske hinner kolla lite på Potter och fången från Azkaban ;)


Måndags tv

Den vanliga måndagen är snart slut. Var i skolan och sen gick jag till bilskolan och pluggade lite teori. Snart är jag nära att klara en del, hehe. Det duker upp nya frågot hela tiden och då måste man lära sig svaren till dem också. Menmen, bara att kämpa på. Passade på att boka in några körlektioner också så det inte hinner bli fullt som det är nu.

Just nu kollar på jag på pensionärsjävlar, älskar det programmet!!! Hela måndagen är fylld av bra program. Dock skulle vissa sena program kunna läggas vid nio så man kan sova tidigare.. Behöver skönhetssömen! Men nu börjar Raw comedy club, Magnus Betnér och Messiah Hallberg står för underhållningen ikväll.

Godnatt!


Myskväll



Har vart hemma själv med Kyros nu ett tag och han har mest bara sovit. Detta är hans senaste sovläge. Snart kommer dem andra hem med lite mat till mig också. Ska få i mig det och sen är det snart dags att dra iväg när jag blir upphämtad. Ser fram emot att äta allt gottigott och bara umgås med en potterfilm kanske. ;D

Nu ska jag leta fram lite kläder och plugga lite körteori.

Hoppas ni får en lika underbar lördagkväll som mig!

 


13:e november 2010

Godmorgon!

Jahapp, lördag morgon. Har ätit lite frukost och gjort mig i ordning. Syrran kom precis hem och nu ska vi åka iväg och leta present. Ska även köpa lite gottgott till kvällen som jag kan berätta om sen.

Eh ja, mycket mer än så blev det inte.


Dagens kombination av kläder


Fredag

Äntligen var det helg, och denna helg ska jagknappt plugga förutom körteori. Nu ska jag köra stenhårt på den då det inte är långt kvar nu.

Idag blev det en väldigt lång dag i skolan men den var super. Vårt projektarbete är på gång på allvar och det ska bli riktigt spännande att se hur resultatet kommer att bli.

Har precis ätit lite spicy hot och nu börjar strax idol. Hejar såklart på Olle ikväll! :D Ska försöka skriva lite loggbok först så jag inte glömmer bort allt som vi gjort idag, minnet är mig inte alltid så troget.

Trevlig fredag!


Tha studio

Bara för att det var längesen det var en bild i bloggen så kan jag visa en bild från the studio som jag var på med bästis förra veckan. Man får väl säga att man blev nöjd ;)



Balinbjudan

Oopps. Här har det varit lite dålig uppdatering under veckan. Jag har tyvär ej haft tid då det har varit väldigt mycket i skolan. Men livet rullar på och nu har jag bara en läxa kvar till imorgon och sen är det helg och då jag kan andas ut.

Det har inte blivit någon träning den här veckan heller. Missade den i söndags och i tisdags mådde jag inge bra så jag åkte hem efteruppvärmningen och igår hann jag inte för jag var tvungen att jobba med skoluppgifter. Förhoppningsvis blir det träning på söndag men jag ska förhoppningsvis på en gymnastiktävling då som åskådare. Varje år har jag missat den tävlingen men nu ska jag ta mig tusan se den!

Jaja, det fick bli ett litet snabbt inlägg för kvällen. Nu ska jag göra klart läxan och sedan sova. Imorgon blir det ingen sovmorgon då jag ska va i skolan vid 8.

Juste, jag måste bara berätta att jag fick balinbjudan igår. Jag blev överlycklig :D Äntligen! Jag har väntat typ hela livet på det här. Godnatt!


Sista "sovmorgonen"

Idag är det söndag, sista dagen på lovet och min sista sovmorgon blev berövad för en tävling. Som tur var så var den i staden så jag kunde bara gå upp en timme innan. Men det gick inte så bra på tävlingen, iaf inte för mig... Så det kändes väl inte så himla bra. Men vi vänder blad glömmer den tävlingen och går vidare för att lära oss nya saker nu.

Just nu vill jag bara lägga mig och sova igen eller krypa ner i soffan och kolla på en bra film. Men snart ska jag hem till pappa och då ska jag väl plugga hela dagen. Jag kan försöka bli klar snabbt så jag kan kolla på film sen. Har nämligen laddat upp med massa filmer som ligger och väntar på mig på min dvd.

Nu ska jag äta. Hoppas ni får en fin söndag!


HARRY POTTER!

Jahapp. Nu var kalaset över och syrran har åkt. Sitter å lyssnar på lite skön musik just nu. Det är det bästa sättet för mig att bli glad och på topp, inte för att jag är deppig eller så. Men bara om jag har tråkigt, som nu, så mår jag bra av att lyssna på musiken jag älskar. Sitter å sjunger och dansar för mig själv. Måste då tipsa om M.I.A- Paper planes. GRYM!

Nu hade jag tänkt göra lite fönstermålning. Ska se om det går att sätta på datorn sen så den blir lite snygg ;)

Juste. Fick ett mess från syrran för en liten stund. Hon hade hämtat ut biljetterna till Harry Potter 7 som vi bokade igår! :D ÄNTLIGEN!! Jag längtar så himla att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Bara för det måste jag se trailern nu innan jag går ;D

Trevlig lördagkväll på er!


Myskväll hemma

Fredag idag och bara två dagar kvar på lovet :( Kan man inte få en vecka till för att bara vara hemma och ta det lungt. Dem här dagarna kommer inte vara lugna för min del så några dagar till skulle jag verkligen behöva. Fast imorgon är det kalas för syrran och då kan man koppla bort allting och bara ha det kul.

Idag har jag bara tagit det lungt. Jag vet inte riktigt vart tiden har tagit vägen. Plötsligt gick solen ner och så var det kolsvart ute. Men jag har hunnit läsa svenskan idag och imorgon får jag börja på mitt tal som jag ska ha på muntliga nationella. Jag har även lyckats sträcka mig eller något i jumsken för det gör sjuhelsikes ont just nu. Tränade lite på det nya hoppet vi lagt till i friståended, man kanske skulle ha stretchat lite först...

Nu ska jag kolla lite på teve om det finns något roligt och trycka i mig lite chips innan maten. Gott, Skönt!
Senare blir det idol =)

Trevlig fredagskväll på er! ♥


Dags för lite sömn

Nu är denna dag slut och jag hann väl med en hel del iaf. Bakade en kaka till tävlingen på söndag. Sen åt jag lite vofflor med mamma till lunch. Sedan spenderade jag ett antal timmar framför datan och försökte jobba med ett skolarbete och jag kom väl en liiten bit iaf. Ikväll kollade jag på lite top model som var inspelat sen två tillbaka och så lite SOS västkust blandat med vampire diaries. Nyss kollade jag på några avsnitt av kenza & tyra show som är jättebre och roligt.

Känner att detta blev ett väldigt intressant inlägg för intresseklubben så jag ska sova nu istället- Godnatt! ♥

Två nya fynd

Dessa två fick jag med mig hem igår från Gina tricot.


4:e november 2010

Godmorgon!

Idag vaknade jag för tidigt igen, strax innan nio. Det är lov, jag borde sova mycket längre typ till 11! Men allting blir fel nu när jag jag gick upp tidigt igår, så jag somnade vid elva igår kväll och kunde inte sova längre idag. Men jag är fortfarande trött och känner mig inte reda får att börja med alla läxor än som jag måste ta itu med nu de sista dagarna. Jag är väldigt bra på att skjuta upp saker.. EJ BRA!

Igår blev det en timme på stan med syrran innan vi mötte mamma och så blev det en god lunch tillsammans på Vivaldi. Efter det åkte vi till tandläkaren och sedan vidare mot hälla och sen dumpa vi syrran innan vi åkte hem. Hade träning på kvällen där vi mest tränade på friståendet till tävlingen på söndag. Vi ska tävla i en svårare klass så vi har lagt till lite fler moment som krävs. Hoppas att allting sitter tills på söndag, jag får väl träna lite varje dag ;)

Mot stan i regnet

Idag blev det en tidig morgon... Blev väckt av syrran halv nio som tyckte att jag skulle gå upp. Vi ska ner på stan nu, eller hon har redan åkt och jag ska ta nästa buss. Sedan ska vi luncha med mammsen och moster tror jag. Sedan får vi väl se vart dagen tar oss.

Nu ska jag göra mig klar så jag inte missar bussen eller måste springa dit. Igår sprang jag helt i onödan, fick för mig att den gick två minuter tidigare så jag fick liite bråttom där. Slutade med att jag satt och svettades sen istället...

Det spöregnar idag. Men snart kommer väl snön.



Note to myself: Jag måste börja plugga!!

Hoppas ni får en fin dag!

The studio

Igår var jag som sagt på the studio med bästis och det var riktigt coolt. Vi blev sminkade och fick håret fixat lite lätt. Sen var det en del väntan men det var väl skit samma, då fick ju ju bara tid att umgås =)

Sen när vi skulle bli fotade gck det ganska snabbt. Man satte å¨sig ett ombyte och så tog hon några kort, sen var det snabbt in och byta om och sätta på sig rätt smycken.

Hoppas att det blev några bra bilder iaf, det skulle vara kul att köpa något och ha som minne.

Kan bjuda på en suddig bild jag tog hemma :p


Måndag

Så var måndagen slut för den här veckan. Idag har jag provat kläder som en galning,ska nämligen till the studio imorgon med bästis och jaa, det är svårt! att bestämma tre outfits. kan man inte få ta med sig hur mycket kläder man vill? Men det får väl bli någonting bara, man kanske får göra om det någon gång :)

Jag tog mig även en kort tur till stan under dagen och uträttade lite ärenden. Nu ska jag lägga mig och sova så jag är pigg till körlektionen imorgon. Hoppas det går bra, blir alltid så nervös, men det är väl bara att tuta å köra ;)


RSS 2.0